Sint-Niklaas geeft boetes aan mensen die op trappen stadhuis zitten en eten: "Het is er te druk"

Sint-Niklaas gaat mensen die op de trappen van het stadhuis gaan zitten om te lunchen een GAS-boete geven. "De trappen zitten te vol, dat is gevaarlijk", klinkt het. 

In Sint-Niklaas wil burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) drastisch optreden tegen mensen die op de trappen van het stadhuis neervlijen tijdens hun middagpauze om er een broodje te eten of te picknicken. "Het is bijzonder hinderlijk voor bezoekers van het stadhuis en soms blijft er ook afval achter", motiveert de burgemeester. "Het wordt ook almaar erger, zeker over de middag, het kan tot gevaarlijke situaties leiden." 

Mensen die echt niet willen luisteren kunnen een boete van 350 euro krijgen. 

Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA)

Sint-Niklaas geeft toe dat de maatregel drastisch overkomt maar belooft eerst te waarschuwen en dan pas te beboeten. "We weten dat de meeste mensen dit niet bewust doen en hopen dan ook dat we het probleem kunnen oplossen door ze erover aan te spreken. Als dat niet helpt, kunnen we GAS-boetes geven van 50 tot 350 euro", verklaart de burgemeester nog. De hoogste boete is er enkel als mensen echt hardleers zijn en verschillende keren betrapt worden. 

Skaters niet langer welkom

Sint-Niklaas wil ook dat jongeren niet meer op de trappen aan het stadhuis komen skaten. "We merken nu al sporen van beschadiging aan het arduin, onder meer ook aan de plateaus rond het stadhuis en het Sint-Nicolaasbeeld", zegt Dehandschutter.  "Dat kunnen we niet toelaten.

kasto80

Meest gelezen