Studenten nemen hotel in Diegem over gedurende twee weken: "Ondanks corona willen we de stage laten doorgaan"

Studenten Hotelmanagement van de Brusselse Erasmushogeschool nemen het hotel Crowne Plaza Brussels Airport in Diegem over gedurende twee weken. Ze runnen het hotel onder toezicht van het personeel. Op die manier leren ze hoe het er écht aan toegaat in een hotel.

Net als vorig jaar, lopen enkele studenten Hotelmanagement stage in het hotel Crowne Plaza Brussels Airport in Diegem. De studenten draaien echt mee met het personeel. Ze vullen ook alle functies in, van receptionist tot manager. De studenten hebben voor die functies zelfs moeten solliciteren. 

Door corona gebeurt alles met roomservice omdat klanten op hun kamer moeten eten

"We hebben eigenlijk al veel geleerd", zegt een van de studenten. "Ik zit aan de receptie, ik moet de reservaties doen, telefoons opnemen en de mensen in- en uitchecken. We mogen veel doen en we krijgen veel verantwoordelijkheid. Maar er zit wel nog iemand naast mij, want ik ben hier nog niet lang genoeg om alles alleen te doen." Voor de studenten die instaan voor de maaltijden, ziet het werk er anders uit omwille van corona. "Ik moet ervoor zorgen dat de ontbijten en de lunches naar de kamers gebracht worden", zegt een student/keukenverantwoordelijke. "Door corona moet alles met roomservice gebeuren omdat de klanten op de kamer moeten eten, maar op die manier leer ik nieuwe dingen bij." 

Zowel de school als het hotelmanagement wilden absoluut de stage laten doorgaan, ondanks corona. Want zo leren de studenten ook hoe een hotel in een crisissituatie kan blijven draaien. "Door corona is er maar een bezetting van 25 procent", vertelt een student. "Daardoor is het moeilijk voor het management om te laten zien hoe alles draait als het ontzettend druk is. Maar daardoor hebben de personen die ons alles moeten uitleggen wel meer tijd voor ons."

Meest gelezen