Vader zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf: "Mijn zoon van 14 keek bestuurster in de ogen, toch reed ze door"

De vader van een jongen van 14 die het slachtoffer werd van een ongeval met vluchtmisdrijf in Berchem, is op zoek naar ooggetuigen. Jens De Keyzer werd gisterenochtend aangereden toen hij met de fiets op weg was naar school. De jongen belandde op de motorkap van de auto en keek de bestuurster recht in de ogen. Toen hij aan de kant ging staan om de schade op te meten, vluchtte ze weg. Zijn vader lanceerde meteen een oproep naar getuigen op sociale media en die is al duizenden keren gedeeld, maar tips zijn er nog niet.

Jens De Keyzer fietste dinsdagochtend vanuit Berchem naar zijn school in Hove. Op het fietspad langs de Singel in Berchem werd hij plots aangereden door een auto die het fietspad wilde kruisen. "Het gebeurde op een plek waar de fietsers voorrang hebben", vertelt zijn vader Peter De Keyzer bij Radio 2 Antwerpen. "Mijn zoon werd opgeschept en belandde op de motorkap."

Ze heeft dus een 14-jarige jongen op haar motorkap gehad, er oogcontact mee gemaakt, en toch is ze doorgereden

Peter De Keyzer

"Jens heeft oogcontact gemaakt met de bestuurster en hij wilde aan de kant gaan staan om de schade te bekijken", gaat Peter verder. "Nog voor hij het goed en wel besefte was de vrouw al doorgereden. Ze heeft dus een 14-jarige jongen op haar motorkap gehad, er oogcontact mee gemaakt, en toch is ze doorgereden."

Camerabeelden van de politie

Peter vroeg op Facebook en Twitter aan iedereen die het ongeval zag gebeuren, om dat te melden. Heel wat mensen deelden het bericht intussen al, maar er zijn nog geen concrete tips binnengekomen. Peter deed ook aangifte bij de politie.  Hij hoopt ook dat het ongeval gefilmd is door politiecamera's in de buurt. 

Met Jens gaat het gelukkig goed.  Hij moest naar het ziekenhuis en heeft een pijnlijke knie, schouder en heup opgelopen, maar voor de rest stelt hij het goed.  "Hij heeft veel steun gekregen van zijn vrienden. Maar hij is wel geschrokken over het feit dat iemand hem gewoon zomaar heeft achtergelaten", vertelt Peter nog. 

Meest gelezen