Woningbrand in Schepdaal: één bewoner raakte gewond

In Schepdaal, bij Dilbeek, is afgelopen nacht brand uitgebroken in een woning aan de Wijngaardstraat. De bewoners, een gezin met twee kinderen, konden op tijd ontkomen. Eén bewoner liep brandwonden op aan zijn hand. De schade is groot.

De Wijngaardstraat in Schepdaal, vlakbij het trammuseum, werd afgelopen nacht opgeschrikt door een woningbrand. Het vuur ontstond kort na middernacht. Het gezin kon de woning verlaten, nog voor de brandweer ter plaatse was. Eén bewoner liep brandwonden op aan zijn hand.

Schade

Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al door het dak van de woning. De zolderverdieping ging volledig verloren. Ook op de eerste verdieping, waar het gezin woonde, is de schade groot. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een winkel ernaast, maar door het blussen is er veel waterschade. 

Burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek kwam ter plaatse om het gezin noodopvang aan te bieden in de vorm van een hotelkamer. De oorzaak van de brand blijft voorlopig een raadsel. Onderzoek door een branddeskundige moet meer duidelijkheid scheppen. 

 

Meest gelezen