Witte Huiscorrespondent Chanel Rion is een van de vaste gezichten van OAN.
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

YouTube slaat Amerikaanse nieuwskanaal OAN in de ban na foute informatie over corona

YouTube heeft het kanaal van de ultraconservatieve zender One America News Network (OAN) verboden om gedurende een week nieuwe videofragmenten te posten. OAN overtrad de regels met foutieve informatie over COVID-19.

OAN ging in de fout met foutieve informatie over het nieuwe coronavirus. OAN stelde dat er een gegarandeerde remedie bestaat, aldus een woordvoerder van YouTube. Het is de eerste maal dat het videoplatform ingrijpt tegen OAN. Het kanaal zal ook geen inkomsten kunnen halen uit fragmenten die al online staan, meldt het videokanaal van de Amerikaanse internetreus Google. 

OAN trok resoluut de kaart van de Amerikaanse president Donald Trump bij de voorbije presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Zo is OAN een van de kleine zenders die de zege van Joe Biden niet erkennen, en daarbij valse claims over verkiezingsfraude de wereld insturen. OAN krijgt nu een eerste waarschuwing. Bij drie waarschuwingen wordt het kanaal geschrapt.

Meest gelezen