Hilde De Windt

Zoersel en Zandhoven op zoek naar locatie nieuw zwembad voor inwoners 4 gemeenten

Zoersel en Zandhoven gaan samen bekijken waar en hoe er een nieuw intergemeentelijk zwembad kan komen in de buurt. Het nieuwe zwembad is bedoeld voor de inwoners van Schilde, Ranst, Zoersel en Zandhoven, waar het huidige zwembad verdwijnt. 

Aanvankelijk zochten zes gemeenten in de omgeving een oplossing voor het verdwijnen van hun zwembad. Zoersel baat momenteel met Zandhoven een zwembad uit in Pulderbos, maar die milieuvergunning loopt over enkele jaren af. Ook zwembad 't Ondiep in Wijnegem sluit over twee jaar de deuren. Daardoor komen heel wat gemeenten de komende jaren in de problemen voor het schoolzwemmen. 

Op zoek naar locatie en partner

Wijnegem en Wommelgem hebben intussen een oplossing gevonden, alleen Schilde, Ranst, Zoersel en Zandhoven nog niet. Die laatste twee gemeenten worden nu de trekker om te kijken welke locaties kans maken en of er een private partner kan worden gevonden om een zwembad voor de vier gemeenten te realiseren. 

Niet in Zoersel

"In Zoersel zelf zijn er eigenlijk geen geschikte locaties", zegt schepen Olivier Rul (Open VLD) van Zoersel. "We gaan nu onderzoeken of het nieuwe zwembad in één van de drie andere gemeenten kan komen. Dan gaan we bekijken wie op welke manier zal deelnemen aan het project. En tot slot gaan we op zoek naar een mogelijke partner, en in ons land kan je die op één hand tellen. Bedoeling is om een nieuw zwembad te bouwen in 2022." 

Meest gelezen