Patje Klik

Opnieuw honderden fietsen opgevist uit binnenwateren van Gent

De Vlaamse Waterweg heeft honderden fietsen opgevist uit de Gentse binnenwateren. Elk jaar opnieuw laat de waterweg het waterpeil zakken en wordt alles wat in het water ligt naar boven gehaald. Het gaat opnieuw om honderden fietsen, en andere ijzeren voorwerpen, sommigen helemaal bedekt met kleine mosselschelpjes.

De Vlaamse Waterweg laat jaarlijks het peil van het Gentse water zakken. Ze doen dit vooral voor de eigenaars van gebouwen aan de waterkant. Die kunnen dan hun gevel controleren en eventueel herstellingen doen onder het waterpeil. Op dat moment staat het water dan een halve meter lager dan anders. En dat maakt het makkelijker om gedumpte voorwerpen uit het water weer op het droge te halen. 

(Lees verder onder de foto.)

Patje Klik

Vorige week haalden mensen van de Vlaamse Waterweg weer vooral fietsen uit het water, en hier en daar ook een winkelkar of een elektrisch toestel. Tellen of wegen doen de mensen van de Vlaamse Waterweg niet. Maar het moet toch gaan om zowat 800 fietsen. Ongeveer de helft ervan ligt momenteel nog op de oevers te wachten op transport naar een handelaar in oud ijzer. "Het is te gevaarlijk om alles gewoon in het water te laten liggen", luidt het. Dat kan gevaarlijk zijn voor andere vaartuigen.

Patje Klik
kasto80

Meest gelezen