Arbeiderswoning in Vilvoorde brandt uit na vermoedelijke brandstichting 

In het Marutis Duchéhof in Vilvoorde is dinsdagavond een arbeiderswoning uitgebrand. Het huis was onbewoond en stond te verkommeren. Het parket is een onderzoek gestart naar brandstichting, nadat er twee brandhaarden ontdekt werden.

De brand was na een half uur geblust, maar de schade is groot.  “Er zijn twee brandhaarden ontdekt", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.  "Enerzijds een zetel die in brand is gestoken op het gelijkvloers en dan nog een andere, kleinere brandhaard. Er is aanzienlijke schade omdat de brand ook is uitgebreid naar de eerste verdieping en de zolder.” Vlak na de brand zagen buurtbewoners enkele jongeren weglopen.

De inbraken in de woningen zijn een wederkerend probleem. Het is dweilen met de kraan open.

Jan Piqueur, voorzitter van de Vilvoordse huisvestingsmaatschappij

De woning is eigendom van de Vilvoordse sociale huisvestingsmaatschappij Inter, die meerdere leegstaande woningen op het Maurits Duchéhof bezit en waar de laatste tijd meer en meer vandalen of krakers zitten. "Wij gaan die woningen renoveren of plaatsen er een nieuwbouw", zegt Jan Piqueur, voorzitter van de Vilvoordse huisvestingsmaatschappij. "Ondertussen staan die woningen leeg en om krakers of vandalen tegen te houden, timmeren we ramen en deuren dicht en plaatsen we er hekken. Ondertussen onderhouden we er ook nog de tuinen." Maar het dichttimmeren van de ramen en deuren houdt vandalen niet tegen, want inbraken in de woningen zijn een wederkerend probleem. "Het is dweilen met de kraan open."

Meest gelezen