Video op Facebook

Beelden opgedoken van buschauffeur van De Lijn die leven redt van gevallen vrouw

Op sociale media wordt gretig een video gedeeld waarop te zien is hoe een buschauffeur van De Lijn een vrouw redt die aan een overweg op de treinsporen is gevallen. Ze kunnen zich uit de voeten maken net voor de slagbomen dichtgaan. Het incident gebeurde meer dan een week geleden in Loppem, een deelgemeente van Zedelgem in West-Vlaanderen.

De beelden komen van de camera die op het dashboard staat van de bus. Ze werden gemaakt op 17 november. Je kan zien hoe de buschauffeur stopt en naar de oudere vrouw loopt. Hij bevrijdt haar van haar fiets en helpt haar recht. Hij ziet plots de lichten op rood springen en hoort dan de bel, loopt snel naar haar toe en brengt haar naar de overkant. Net als ze voorbij de slagboom zijn, gaat die dicht. Ondertussen krijgt de chauffeur hulp van 2 andere mensen. Een halve minuut later passeert de trein.

Meest gelezen