Archieffoto

ACV voert actie bij Centrum voor Medische Analyse in Herentals: "Ook laboranten en ambulanciers verdienen premie"

De christelijke vakbond ACV wil dat ook het personeel van onafhankelijke laboratoria, ambulanciers en personeel in poliklinieken een premie krijgen voor hun corona-inzet, net zoals het ziekenhuispersoneel. Wat de laboranten betreft, verdienen die nu al minder dan hun collega's in het ziekenhuis, volgens het ACV. Het zijn zij die alle coronatests onderzoeken. 

Het ziekenhuispersoneel krijgt een premie van 985 euro voor al het harde werk dat ze hebben verzet tijdens de coronaperiode. De christelijke vakbond ACV vindt nu dat ook het personeel van onafhankelijke laboratoria, ambulanciers en het personeel van poliklinieken zo'n premie verdienen. 

Daarom voerde de vakbond vanmorgen actie bij het Centrum voor Medische Analyse in Herentals. De laboranten verdienen er nu al minder dan hun collega's in de ziekenhuizen, zegt Elke Gelens van het ACV: "Er is vandaag tot 15 procent loonverschil en hun inzet is tijdens de coronaperiode identiek geweest. Ze hebben dezelfde flexibiliteit en doorzettingsvermogen moeten tonen."

Cadeau

Het CMA heeft in onze provincie laboratoria in Antwerpen en in Herentals: "De werkgever heeft hen wel een cadeau gegeven, maar de werknemers willen duidelijk ook een financiële appreciatie. Wij vinden dat dat hier zeker op zijn plaats is en dat zij daar ook wel recht op hebben." 

Daarom heeft de vakbond deze ochtend aan de werknemers pamfletten uitgedeeld om hen te laten weten dat ze vragende partij zijn voor zo'n premie. En dat dus niet alleen voor hen, maar ook voor ambulanciers en personeel in poliklinieken.

Meest gelezen