Belga

Goed nieuws voor thuisverpleegkundigen: federale premie van 985 euro geldt ook voor hen

De aanmoedigingspremie van 985 euro bruto die het ziekenhuispersoneel al kreeg toegezegd van de federale regering zal ook gelden voor de thuisverpleging. Daarover hebben de sociale partners een akkoord bereikt. De premie zal normaal gezien nog dit jaar worden toegekend.

De federale regering besliste een kleine twee weken geleden om het ziekenhuispersoneel extra te compenseren voor de inspanningen die het levert en geleverd heeft tijdens de coronacrisis. Wie vanaf september tot en met november voltijds heeft gewerkt, krijgt een aanmoedigingspremie van 985 euro bruto. Die kwam nog bovenop de consumptiecheque die eerder al was beloofd.

De extra premie zou gaan naar verpleegkundigen, maar ook naar wie in de ziekenhuizen andere taken uitvoert (administratie, onderhoud, logistiek, ...). Nu komt daar dus nog een groep bij: de 13.000 werknemers die aan de slag zijn in de thuisverpleging. Daarover hebben de sociale partners een akkoord bereikt. Het budget daarvoor komt uit het Zorgpersoneelfonds. 

"De federale regering erkent met deze premie de uitzonderlijke inzet van onze zorgverleners en toont dat ze de thuisverpleging een warm hart toedragen", klinkt het tevreden bij thuishulporganisaties  i-mens en het Wit-Gele Kruis. "Onze mensen staan – evenveel als andere zorgverleners – aan de frontlinie en verdienen hiervoor terecht dezelfde waardering als de collega’s uit de ziekenhuizen."

De premie zal normaal gezien nog dit jaar worden toegekend. Voorlopig komen alleen loontrekkenden in aanmerking. Voor zelfstandige verpleegkundigen, wordt nog naar een regeling gezocht.

Meest gelezen