Nicolas Maeterlinck

Hoofdinspecteur uit Halle zit voor derde keer dronken achter het stuur en krijgt alcoholslot opgelegd 

In Halle heeft de politierechter een hoofdinspecteur van de politie een alcoholslot opgelegd voor twee jaar. De agent werd al voor de derde keer dronken achter het stuur betrapt. Hij kreeg verder een blaam, een fikse boete, en moet alle examens opnieuw afleggen.

Een alcoholslot is een klein toestel dat in de auto wordt geplaatst en verbonden is met de motor. Voor je de auto kan starten moet je eerst blazen en als je niet onder invloed bent, kan je de auto starten. De hoofdinspecteur werd door z'n collega's in Halle tegengehouden, omdat hij zigzaggend over de weg reed. Bij de controle bleek hij 1,51 promille alcohol in het bloed te hebben.  De rechter was niet mild voor de agent omdat het de derde keer op korte tijd was dat de agent onder invloed achter het stuur zat. 

De agent werd door zijn overste bij de politie op zijn vingers getikt en kreeg een blaam. Van de politierechter kreeg hij ook nog een boete van 3.200 euro en een rijverbod van zes maanden opgelegd. Hij moet ook alle theoretische en praktische rijexamens opnieuw afleggen.

Meest gelezen