Hotels in Leuven nu al bijna volgeboekt voor weekend van WK Wielrennen 2021

De hotels in Leuven zijn bijna allemaal volgeboekt in het weekend van 25 en 26 september volgend jaar. Dan is er in Leuven de finish van het WK wielrennen. Op booking websites is amper nog een kamer te vinden. 

Het weekend van 25 en 26 september 2021 zou een topweekend moeten worden voor de Leuvense horeca, want dan vindt het Wereldkampioenschap Wielrennen plaats in Vlaanderen met aankomst in Leuven. Dat allemaal als corona geen roet in het eten strooit. Maar nu al zijn zowat alle kamers in de Leuvense hotels volgeboekt. Op de website booking.com staat te lezen: “98% van de accommodaties is op onze site niet beschikbaar voor jouw data”.

Kevin Van der Auwera, voorzitter van Horeca Leuven, bevestigt dat er al heel wat boekingen zijn en heeft daar een verklaring voor: “We merken dat er toch al heel veel kamers geboekt zijn. Het is natuurlijk een serieus grote organisatie. Ook alles wat daar rond hangt zoals de wielrenners zelf, de sponsors, de medische teams, de organisatie, grote bedrijven, die hebben allemaal al geboekt.”

Het WK Wielrennen is broodnodig voor de Leuvense hotels
Kevin Van der Auwera, voorzitter Horeca Leuven

Het is natuurlijk nog allemaal koffiedik kijken hoe de situatie dan zal zijn wat corona betreft. De hotels zijn dan ook voorzichtig. “Gezien de huidige omstandigheden zijn veel hotels dicht en hebben ze hun reservatiesysteem even stopgezet. Of ze hebben bepaalde kamers geblokkeerd omdat ze niet weten hoe het gaat lopen. Het WK is alleszins welgekomen en broodnodig voor de Leuvense hotels, want de hotelsector is toch zwaar getroffen en zal misschien als laatste heropstarten.” 

Voor wie toch al wat wil boeken, raadt Van der Auwera aan om met de hotels zelf contact op te nemen, en dus niet via booking websites. “Veel hotels zijn ketenhotels en die hebben dan meestal nog een collegahotel in de buurt dat ze kunnen aanraden. We hebben ook heel veel hotels in Leuven en ook veel B&B’s. Dus ik denk dat er toch nog wel ergens plaats zal zijn.”

Meest gelezen