Thierry Bouckenooghe

In Roeselaarse wijk lopen elke dag 5 vrijwilligers rond om babbeltjes te slaan met mensen

Sinds 1 november doet een team van 5 vrijwilligers hun ronde in de Roeselaarse wijk Groenpark om aan de praat te raken met de bewoners. Ze noemen hun initiatief Klein Ontmoeten en zijn hiermee gestart naar aanleiding van De Warmste Week. 

Elke dag proberen ze elk apart op verschillende momenten van de dag mensen te ontmoeten in de wijk. Thierry Bouckenooghe begint er al vroeg aan om 7.30 uur. “Toch is het geen enkel probleem om mensen tegen te komen. Er zijn hier veel vroege vogels”, zegt Bouckenooghe. 

“Vanmorgen heb ik met 4 mensen gepraat. Zo vertelde Christine me dat haar 92-jarige buurvrouw weer thuis was na een opname in het ziekenhuis. Gilbert vindt het spijtig dat hij zijn kleinkinderen zo weinig ziet en iemand vertelde me over de schilderwerken in zijn huis. Vroeger hadden we ook die gesprekken, maar die waren vluchtiger. Het wordt echt gewaardeerd. Ik denk ook niet dat er eenzaamheid is in Groenpark. Vandaar dat we die willen voorkomen tijdens de coronacrisis.”

Hond dwingt goeiedag af

Bouckenooghe babbelt niet alleen maar met de buurtbewoners, hij zegt ook gewoon goeiedag. “Je komt veel mensen tegen die van de bakker komen en me groeten. Ik heb altijd mijn hond bij me, een kloeke Berner sennenhond. Bij het kruisen van iemand die niet van plan is om goeiedag te zeggen, kijkt die toch altijd naar mijn hond, het is een kolos van 65 kilogram. Ze glimlachen dan toch of knikken eens”, lacht Bouckenooghe. 

Meest gelezen