Kerstboom van Hasselt loopt vertraging op: "De kraan is weggezakt in de modder"

De grote kerstboom die vandaag geveld werd en morgen op de Grote Markt van Hasselt geplaatst wordt, heeft vertraging opgelopen. De kraan waarmee de kerstboom werd uitgetrokken, zakte weg in de modder.

"De telescoopkraan die de boom moet vastmaken en tillen om op de vrachtwagen te leggen, is in het slijk weggezakt door zijn eigen gewicht, tot 60 centimeter diep", zegt boomkweker Pierre Demesmaeker van Inter-Arbo. "We hebben heel de namiddag geprobeerd om die kraan te redden en opnieuw op de openbare weg te krijgen."

Het zal later zijn, maar hij komt

Morgenvroeg gaat het team een nieuwe poging ondernemen met een kleiner toestel om de kerstboom naar Hasselt te brengen. "De kerstboom zal dus niet vrijdagochtend aankomen in Hasselt, maar in de namiddag. Maar het belangrijkste is dat hij komt", besluit Demesmaeker enthousiast.

Meest gelezen