Invision

Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp als Grindelwald in "Fantastic Beasts"-films

De Deense acteur Mads Mikkelsen zal Johnny Depp vervangen als Grindelwald in de derde film van de "Fantastic Beasts"-reeks. Dat heeft Warner Bros. aangekondigd in een persbericht. Depp werd gevraagd te vertrekken nadat hij eerder deze maand een rechtszaak verloor tegen de Britse tabloid The Sun. 

Warner Bros. heeft Mad Mikkelsen gekozen om Johnny Depp te vervangen als Grindelwald in "Fantastic Beasts 3". Naar verluidt was hij de eerste keuze van regisseur David Yates om Depp te vervangen. Hij is onder andere bekend voor zijn rol als seriemoordenaar Hannibal Lecter in de gelijknamige serie, en speelde mee in Bondfilm Casino Royale uit 2006.

Depp werd gevraagd om te vertrekken nadat hij een rechtszaak tegen Britse tabloid The Sun aanspande voor laster en eerroof en de zaak verloor. Hij had de tabloid aangeklaagd omdat de krant hem "vrouwenmepper" had genoemd in een artikel van 2018. Het artikel verwees naar de relatie met zijn ex-vrouw, Amber Heard. Volgens de krant zou hij haar hebben mishandeld. Hij verloor de rechtszaak omdat hij Heard volgens de rechter weldegelijk mishandeld zou hebben. 

De derde film van de "Fantastic Beasts"-films moest normaal uitkomen in november 2021, maar is uitgesteld naar juli 2022. 

Meest gelezen