Radio 2

Menen brengt alle 75-plussers een stoepbezoekje

Medewerkers van de stad Menen gaan alle 75-plussers een stoepbezoekje brengen. Ook in Oostende, Roeselare en Brugge nemen stads- of gemeentebesturen initiatieven om de eenzaamheid van hun senioren te milderen.

Krasse negentiger Richard uit de wijk het Paradijs in Rekkem trekt zijn voordeur open en schrikt: hij wordt vergast op een bezoekje van stadsmedewerkers en vrijwilligers. Hij vindt dat zijn situatie nog meevalt: "Er zijn er veel die slechter zijn dan ik, en die al weg zijn, allemaal van mijn leeftijd. Ik ken er 22, 23 die dood zijn, dat is een hoop hé." Het gaat goed met hem, zijn kinderen komen op drempelbezoek, maar hij weet dat je in het leven "chance" moet hebben, zeker in coronatijd. 

Het "Kotje" is dicht

De drempelbezoekers vragen of de mensen problemen hebben, bijvoorbeeld met het invullen van papieren of om aan eten te geraken. Schepen van Welzijn Angelique Declercq (SP.A): "Er is zoveel weggevallen voor die mensen. Neem nu de wijk Paradijs in Rekkem, waar veel bejaarde mensen wonen. Op een normale middag zitten ze samen in het "Kotje" om te kaarten of een kop koffie te drinken, maar dat gaat nu niet. We hebben pompoensoep mee of een koffiekoek en gaan naar het toe. We laten onze senioren zeker niet in de steek." 

Meest gelezen