imago/blickwinkel

Natuurpunt brengt vogels naar woonzorgcentrum Horebeke: “Bewoners bloeien helemaal open”

Het woonzorgcentrum Groendorp in Horebeke was één van de 160 gegadigden om van Natuurpunt een vogelvoederplank te krijgen. Natuurpunt wil zo de vogels dichter bij de bewoners brengen, want die kunnen een lichtpuntje zijn in deze moeilijke en bizarre tijden, zo zegt de natuurvereniging. Ook in Brakel, Gent en Oosterzele komen vogelvoederplanken bij een woonzorgcentrum, net als in 10 andere gemeenten in Vlaanderen. 

In totaal plaatst Natuurpunt in heel Vlaanderen 16 vogelvoederplanken bij evenveel woonzorgcentra, in Oost-Vlaanderen gaat het om vier plekken waar de bewoners voedselzoekende vogeltjes van dichtbij kunnen zien. Dat brengt wat leven in de brouwerij, de bewoners zien eens wat anders, én het is goed voor de natuur. “Maar vooral”, zegt Marika Hermie van woonzorgcentrum Groendorp in Horebeke: “Als onze bewoners dieren zien, dan bloeien ze open. We hebben ook kippen en konijnen, en we zien dat het hen goed doet als ze de dieren zien.”

De voederplek komt aan het terras, waar veel bewoners de vogels kunnen zien

Marika Hermie, Woonzorgcentrum Groendorp in Horebeke

“Zowel de collega’s als de bewoners zijn er blij mee”, zegt Marika nog. “Volgende week wordt de voederplek geïnstalleerd aan het terras. Daar kunnen veel bewoners gaan kijken. En voor wie dat wat moeilijker is, zijn er de ergotherapeuten die met de bewoners tot daar kunnen wandelen.” Nu het kouder wordt, zullen er zeker vogels te bewonderen zijn. “Een stukje natuurbeleving aan huis”, zo noemt Natuurpunt het. De komende dagen komt er een voederpaal, met een reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. De andere Oost-Vlaamse woonzorgcentra die zo’n voederplek krijgen zijn WZC Sint-Franciscustehuis in Brakel, WZC Het Heiveld in Gent, en OLV Ter Veldbloemen in Oosterzele. 

kasto80

Meest gelezen