Voormalig cultuurcentrum van Heusden-Zolder herleid tot puin 

In Heusden-Zolder is de afbraak van het vroegere cultuurcentrum Muze halfweg. Drie sloopmachines zijn daar al tien dagen continu aan het werk om de gebouwen volledig af te breken. Het nieuwe cultuurcentrum is een goed jaar geleden geopend in een vroeger mijngebouw, maar de werking ligt er uiteraard stil door de coronabeperkingen.

Het eerste cultuurcentrum in het centrum van Zolder werd geopend in 1974. Nadien werd het gebouw nog uitgebreid. Maar ondertussen was het tot op de draad versleten en ging het gebouw onder andere gebukt onder betonrot. Daarom werd gekozen voor een volledig nieuw project op het mijnterrein. De oude gebouwen in de Dekenstraat moeten plaatsruimen voor een nieuwe gemeenteschool, een sportzaal en veel groen. 

Puinhoop

Een tiental dagen geleden is de afbraak van het iconische gebouw gestart en op dit moment ligt al zowat de helft in puin. Continu voeren vrachtwagens het puin af. Op dit moment zijn het de balzaal en het Muzecafé die onder de hamer gaan, de komende dagen moeten ook de schouwburg en de grote inkomhal eraan geloven. Burgemeester Mario Borremans schat dat de werken nog een tweetal weken zullen duren. Ondertussen zijn de eerste fundamenten voor de nieuwe school al gegoten en er is ook een betonplaat geplaatst, waarop binnenkort de bouwkraan gezet wordt. Begin 2021 zal de bouw van de nieuwe school van start gaan. Eind 2022 of ten laatste in de loop van 2023 moet het geheel klaar zijn. 

Meest gelezen