foto: politie Heusden-Zolder

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting asielcentrum Heusden-Zolder

De politie van Heusden-Zolder onderzoekt of er kwaad opzet in het spel is in de brand in het asielcentrum De Bark in de Kapelstraat. Daar is deze ochtend rond 6.15 uur brand ontstaan in het kantoor van de directrice.

Er vielen bij de brand geen gewonden. Maar het kantoor van de directrice is helemaal uitgebrand en enkele lokalen ernaast liepen rookschade op. Enkele minderjarigen merkten de brand deze ochtend op en verwittigden een medewerker die de hulpdiensten contacteerde. Die konden niet voorkomen dat het kantoor uitbrandde.

Het parket heeft deskundigen naar de plek gestuurd om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Het gerechtelijk lab heeft een sporenonderzoek gedaan. De politie van Heusden-Zolder zal starten met een buurtonderzoek om eventuele daders te kunnen oppakken. 

Meest gelezen