West-Vlaamse Ambassadeur

Verpleegkundige Saghine Lampaert en acteur Wim Opbrouck allebei verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur

Spoedverpleegkundige Saghine Lampaert en acteur Wim Opbrouck zijn door Radio 2 West-Vlaanderen, de Krant van West-Vlaanderen, Focus & WTV en de provincie West-Vlaanderen allebei verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur. "Het is fijn om de titel te kunnen delen", zegt Opbrouck.

Saghine Lampaert is spoedverpleegkundige in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt en de zus van wielrenner Yves Lampaert. Sinds vandaag is ze ook 1 van de 2 nieuwe West-Vlaamse ambassadeurs. "Ik ga deze titel niet alleen dragen. Het is een titel die ik opdraag aan alle mensen uit de zorg", zegt ze trots aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Na het applaus voor de zorg en de vele bedankjes, is deze titel de kers op de taart."

Acteur, zanger en presentator Wim Opbrouck is blij dat hij de titel mag delen met Saghine. "Het is ook geweldig dat een man én een vrouw dit jaar onze provincie mogen vertegenwoordigen", zegt hij. "Ik heb Saghine al wat beter leren kennen, toen we onze oorkonde kregen. We hadden onmiddellijk een klik."

Saghine en ik hadden onmiddellijk een klik. Het wordt dus een leuk jaar.

Wim Opbrouck

Ambassadeur voor alle West-Vlamingen

"Ik had het in mijn filmpje over het DNA van de West-Vlaming", zegt Opbrouck. "Maar dat DNA is constant in evolutie. Vroeger was West-Vlaanderen veel West-Vlaamser dan het nu is. Nu heb je Antwerpse West-Vlamingen, Limburgse West-Vlamingen, Oost-Vlaamse West-Vlamingen, Poolse West-Vlamingen en ga zo maar door. Ons DNA is dus in verandering en dat is bijzonder interessant. Ik wil de ambassadeur zijn voor alle West-Vlamingen."

Eerder ging die eer naar Wim Lybaert (2018) en Niels Destadsbader (2019).

Meest gelezen