gemeente Schaarbeek

Schaarbeek verwelkomt nieuwe ezel in gemeentelijke dierentuin

Ezel Napoleon vervoegt het duo ezels dat nu al in de gemeentelijke dierentuin verblijft. Zijn komst is de voorbode van de uitbreiding van de gemeentelijke dierentuin met andere neerhofdieren. Maar het zijn geen dieren om alleen maar naar te kijken.

Schaarbeek wil zijn inwoners meer in contact brengen met dieren. De gemeente gaat daarvoor een tiental dieren kopen of adopteren. Ze krijgen een plaatsje in de gemeentelijke dierentuin in het Josaphatpark. Ezel Napoleon mocht als eerste zijn intrede doen.

Spotnaam

Dat de gemeente Schaarbeek een boontje heeft voor ezels is geen toeval. "Ezel" is namelijk de spotnaam van de inwoners van Schaarbeek. "In de gemeentelijke dierentuin, in het schilderachtige Josaphatpark, verbleven er al twee ezels: Camille et Gribouille", vertelt Vlaams schepen Adelheid Byttebier. "Daar komt vandaag dus een derde exemplaar bij, en dat is Napoleon."

Ook werken

De ezels zijn er niet alleen om in een stal te staan. "We zetten de ezels ook geregeld in bij de ophaalrondes voor het afval in de openbare vuilnisbakken in de parken en straten", weet Byttebier nog te vertellen. 

"De komende weken komen er nog 12 dieren aan om onze kleine dierentuin uit te breiden", voegt schepen van dierenwelzijn Déborah Lorenzino toe (zij staat op de foto met ezel Camille). "Het gaat onder andere om zwanen, schapen en kalkoenen. Sommige dieren hebben we aangekocht, andere komen uit een asiel. Het is de bedoeling dat onze inwoners, en vooral de kinderen, de dieren leren kennen. we zullen daarom ook voor een woordje uitleg zorgen aan de stallen", belooft de schepen. 

Meest gelezen