Radio 2

Spar "Nonkel Jules" in Sint-Niklaas mag blijven staan én krijgt kerstlichtjes van de stad

"Nonkel Jules", de spar in de voortuin van Julien De Dauw in Sint-Niklaas, mag dan toch blijven staan. Vorige week deed Julien nog een oproep op Radio 2 Oost-Vlaanderen: hij zocht een nieuwe eigenaar omdat de boom te groot was geworden en dat vond hij gevaarlijk. Maar er is geen risico, dus de boom mag blijven staan én hij wordt versierd door het stadsbestuur.

De spar, die genoemd werd naar de overleden schoonbroer van Julien, is op 30 jaar tijd uitgegroeid tot een reus van 12 meter hoog. Julien vreesde voor ongelukken en wilde de boom wegschenken. Maar nu heeft een boomexpert geoordeeld dat de boom in goede gezondheid is. "Nonkel Jules" mag dus gewoon blijven staan in de voortuin van Julien. 

Kerstlichtjes van de stad

"Ik wil Nonkel Jules nog een laatste keer zien schitteren op een groot marktplein", was de wens van Julien. De boom zal nu dus niet verhuizen naar een marktplein. Maar de wens om de boom te laten schitteren, komt wel uit, dankzij de stad Sint-Niklaas. "Er gaat een gespecialiseerde firma langsgaan, met hoogtewerkers, om lichtjes in de boom te hangen", vertelt Nele De Klerck, centrummanager van de stad. 

Oproep: wil jij "Nonkel Jules" mee versieren?

De onderste takken van de boom gaat de stad voorlopig vrijlaten. "Want we willen die takken heel graag versieren met bijdrages van buurtbewoners", legt De Klerck uit. "Dus: heb jij een mooie kerstbal, een tof lintje of een leuke boodschap? Laat het ons weten en dan hangen wij het in de boom van Julien. Zo krijgt Nonkel Jules het eerbetoon dat hij verdient."

kasto80

Meest gelezen