Stapelwerf zorgt voor overlast in Vilvoorde: "We zijn de trillingen, het lawaai, de slapeloze nachten en het vuil beu"

Bewoners van de Streekbaan in Vilvoorde zijn de overlast van de stapelwerf voor hun deur beu. "Vuil, constante trillingen en schade aan de woningen, slapeloze nachten, het houdt niet op", klinkt het. Ze stellen daarom de stad Vilvoorde en de aannemer in gebreke.

"De aannemer heeft hier een stockageplaats aangelegd in het kader van de werken aan de ring", vertelt buurtbewoonster Evi Thonnon. "Op de Sint-Annalaan zijn er werken, om die te kunnen uitvoeren moesten ze een stockageplaats hebben waar alle grond naartoe gebracht wordt en ook gereinigd wordt. In het begin hadden we nog niet veel last, maar iets voor de zomer is dat hier enorm beginnen te trillen. We vonden zelfs vuil in onze kasten."

De buurtbewoners zijn actie beginnen te ondernemen door er de burgemeester mee te confronteren: "Onze grootste zorg was dat hier bijna een industriële stockageplaats, midden in een woonwijk lag. Wakker worden om 2u en 5u 's nachts, constante trillingen, schade aan huizen, zware voertuigen die op en neer rijden, het is niet meer te houden." gaat Thonnon verder. "We hebben meermaals de politie ingeschakeld en we bellen nu nog geregeld 's nachts de politie. Ze zijn zeer vriendelijk, noteren alles en komen langs als het echt nodig is."

Vervelende zaak

Schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD) zit verveeld met de problematiek. “Een ideale locatie is het daar inderdaad niet voor zo’n stapelwerf”, geeft ze toe. “Er zijn inderdaad heel wat klachten en opmerkingen waarover we al geregeld samengezeten hebben met de aannemer en de Werkvennootschap. We zijn aan het onderzoeken of er een alternatieve locatie mogelijk is maar er is niet meteen een voor de hand liggende oplossing. Ik kan mij daar nu nog niet over uitspreken.”

De aannemer zit verveeld met de zaak en heeft beloofd om camera's te plaatsen. Blijkbaar zijn er vaak onderaannemers aan het werk, die niet altijd de regels respecteren. Met een camera kunnen zowel de aannemer als de politie alles in de gaten houden. 

Meest gelezen