Tentenbedrijf uit Berchem helpt scholen om speelplaatsen te overdekken

Tipisolutions, een tentenbedrijf uit Berchem, helpt scholen om speelplaatsen te overdekken. Het bedrijf ligt zo goed als stil omdat er geen evenementen, festivals of feesten meer zijn. Dan schakelden ze over op tenten voor cafés en restaurants maar die zijn nu ook gesloten. Scholen hebben een gebrek aan overdekte buitenruimtes om het voor de kinderen coronaproof te houden. "De evenementensector en scholen kunnen de handen in elkaar slaan", zegt Tim Pichal van Tipisolutions.

Sinds het begin van de coronacrisis gaat het niet goed met de evenementensector. "Eerst werden de communiefeesten afgelast, dan de trouwfeesten en tenslotte ook de festivals", vertelt Pichal. "We hebben toen de focus gelegd op de horeca, maar die moest toen ook sluiten."

Buiten les geven

Zaakvoerder Tim Pichal zag in het tv-journaal een item over scholen die een gebrek hadden aan overdekte buitenruimtes om er les te geven of kinderen genoeg uit elkaar te houden als het regent. En dat bracht hem op ideeën. "Ik heb hen gecontacteerd en promo gemaakt." 

De eerste school die zo geholpen is, is het Heilig Hart Instituut in Antwerpen. Maar er is nog meer interesse van scholen, tot in Limburg toe. "Scholen hebben een kleiner budget. Daarom betalen ze een verminderde prijs voor de installatie en het gebruik van de tenten, zodat we net uit de kosten komen", klinkt het.

Meest gelezen