Dion Art Photography

Truiense kunstenaar maakt vanachter glas foto's van bewoners woonzorgcentrum: "Dit was 2020"

Kunstenaar Dion Tsekouras uit Sint-Truiden is bezig aan een bijzondere fotoreportage over de bewoners van het Haspengouwse woonzorgcentrum Triamant in Velm. In 'Veraf, dichtbij’ brengt hij zowel bewoners, familieleden, vrijwilligers als medewerkers van Triamant in beeld. 

Dion Tsekouras heeft zijn modellen telkens coronaveilig gefotografeerd, vanachter glas, en niet met hen gesproken. Half december moet de fototentoonstelling klaar zijn met in het totaal 500 portretten en groepsfoto's. 

"2020 was een raar en hard jaar", zegt Kim Schutters, leefcoach van Triamant. "We verloren mensen uit onze gemeenschap zonder dat we echt de tijd konden nemen om hen samen te herdenken. Nu willen we weer "verbinden" en stilstaan bij de moeilijke tijd die we hebben meegemaakt. Kunst helpt daarbij."

(lees verder onder de foto) 

Dion Art Photography

Triamant zal aan het centrum in Velm in Sint-Truiden ook een houten boom plaatsen met de namen van alle bewoners, vrijwilligers en medewerkers die samen het intense jaar 2020 meemaakten. “Dit kunstproject is zowel voor onze bewoners als medewerkers een prachtige erkenning na alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt”, klinkt het bij Triamant.

Dion Art Photography

Meest gelezen