AFP or licensors

Vier scholieren in beschuldiging gesteld in onderzoek naar moord op Franse leerkracht Samuel Paty

Vier leerlingen zijn in beschuldiging gesteld in het onderzoek naar de moord op de Franse leerkracht Samuel Paty. Paty werd op 16 oktober onthoofd nadat hij in de klas spotprenten had getoond van de profeet Mohammed. Drie van de leerlingen worden verdacht van medeplichtigheid, de vierde van een lasterlijke aanklacht. 

In het gerechtelijk onderzoek naar de moord op de Franse leerkracht Samuel Paty zijn er vier scholieren, van 13 en 14 jaar oud, begin deze week opgepakt. Drie van hen werden opgepakt op verdenking van medeplichtigheid aan een terroristische moord. Ze worden ervan verdacht de leerkracht te hebben aangewezen aan de dader.

De vierde scholier wordt in verdenking gesteld van een lasterlijke aanklacht. Zij is bovendien de dochter van de man die mee een haatcampagne tegen Samuel Paty opstartte op sociale media, en ook vervolgd wordt voor medeplichtigheid aan de moord op Paty. 

De vier tieners werden begin deze week in hechtenis genomen op verzoek van de onderzoeksrechters van de Parijse rechtbank die belast zijn met het onderzoek. De scholieren werden alle vier vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht. Er loopt nu een gerechtelijke procedure tegen veertien mensen.

Meest gelezen