Postbode Carmen uit Genk voelt de werkdruk: "De pakjes zijn tot aan het dak gestapeld"

Door de coronacrisis piekt de online verkoop. Normaal neemt postbode Carmen Theuwens uit Genk zo’n 30 pakjes mee op ronde. Maar op dit moment zijn er dat al snel 70 tot 100. “Soms kan ik niet meer door de achterruit van mijn bestelwagen kijken”, zegt Carmen. "De pakjes zijn tot aan het dak gestapeld."

Bpost in Genk wilde voor 2020 komen aan 2000 pakken per dag. Maar op dit moment piekt dat cijfer tot 3700 per dag. De online verkoop voor de feestdagen en black Friday bolt goed, zoveel is duidelijk.

“Het is al de derde opeenvolgende dag dat de postbode hier een pakje levert”, zegt een van de klanten. "Het is zo makkelijk om vanuit je zetel te kopen. Het online bestellen heeft bij ons duidelijk zijn weg gevonden.” 

Werkdruk

Het is moeilijk om Carmen te volgen want ze holt van de ene brievenbus naar de andere. Want naast de pakjes levert ze ook nog de gewone brieven en het reclamedrukwerk.  "Ik werk ongeveer een uur langer dan normaal nu", zegt ze. 

Maar als ze met de klanten praat, is ze op haar gemak. “Mensen zijn in deze coronacrisis vaker thuis. Dit is een goed moment om hen te leren kennen en even tijd voor hen te maken. Heel af en toe zit er zelfs een snel kopje koffie in." 

"De werkdruk neemt wel toe, maar we kunnen in deze crisis ook een beetje tijd winnen", weet Carmen. Net omdat mensen vaker thuis zijn nu, lukt het om de pakjes af te leveren. De pakjes gaan minder vaak terug mee of we moeten niet zo snel meer een foto doorsturen naar de klant van de plek waar we het pakje achterlieten. En daar win ik wat tijd."

Mensen zien je graag komen met een pakje

Een postbode vandaag en een postbode van tien jaar geleden is niet meer te vergelijken. “In het begin ging ik nog met de fiets”, zegt Carmen. “Met al die pakjes is dat ondenkbaar. Maar het voordeel is wel dat ze je graag zien komen met een pakje. Je bent altijd een beetje Sinterklaas.”  

Meest gelezen