Radio 2

Bakker uit Zottegem houdt klanten warm met wachttunnel: "De buren vonden het geen probleem"

De klanten van bakker Bart Schelstraete in Zottegem zullen niet langer in de regen hun beurt moeten afwachten want er is nu een lange wachttunnel om hen tegen herfst- en winterweer te beschermen. Er mogen maar 2 klanten tegelijk in de bakkerij en staan er soms lange wachtrijen. 

Bakker Bart is intussen een begrip in Zottegem, met nogal eens originele producten in zijn etalage.  Zijn laatste creatie staat nu gewoon vóór zijn winkel in de Sint-Annastraat: een wachttunel van maar liefst 40 meter lang, 3 meter hoog en 1,5 meter breed. De constructie is groot genoeg om zijn klanten – met genoeg afstand tussen – wat droger te laten wachten. 

Radio 2

De bakker heeft zijn idee eerst afgetoetst bij de buren en de stad Zottegem gaf een vergunning voor de constructie. Er kwam zelfs een officiële opening mét de burgemeester.

Buren en stadsbestuur vonden het een goed idee

Bart Schelstraete, bakkerij Sint-Anna in Zottegem

“Het begint nu toch wel goed koud te worden, en we willen onze klanten niet in de kou laten”, zegt Bart Schelstraete. “Vorige week werden de plannen getekend en woensdag legden we er de laatste hand aan. We konden deze wacht- of voetgangerstunnel realiseren met dank aan het Zottegemse stadsbestuur en uiteraard ook dankzij onze goede buren.  Als kleine zelfstandige is het belangrijk om de klanten extra te verwennen in deze moeilijke tijden."

kasto80

Meest gelezen