Winkelcentrum in Ninove komt er toch, ondanks protest: “In januari starten de werken”

In Ninove zal binnenkort een groot winkelcentrum komen aan de Brakelsesteenweg. De stad heeft zich jarenlang verzet tegen de plannen, maar het komt er dan toch. “Winkelpark Ninouter” zal het heten en het is de bedoeling dat het al opent in het voorjaar van 2022. De werken starten al over enkele weken. 

In januari starten de eerste werken in Ninove om de stad voor te bereiden om de komst van een nieuw winkelcentrum. In het eerste deel van de werken wordt er voornamelijk gefocust op het heraanleggen van de Brakelsesteenweg zodat het verkeer daar in de toekomst veiliger is voor alle weggebruikers. 

Veiligere fietspaden

“De Brakelstesteenweg wordt helemaal vernieuwd”, licht Jef Schoenmaekers van Wegen en verkeer toe. “De weg wordt breder omdat we er een veiliger fietspad willen aanleggen. Door het winkelcentrum, zal er meer verkeer langs de baan komen, en het is belangrijk dat het verkeer dan veiliger kan verlopen. Nu zijn de fietspaden te smal. Na de werken zal het er een stuk veiliger zijn.”

Er komt een wegdek in asfalt, er komt ook een middenberm, twee keerpunten en een keerlus en dus veiligere fietspaden. Onder het wegdek wordt later ook nog een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. 

Verkeershinder beperkt

“De voorbereidende werken in januari gaan een impact hebben op het verkeer, maar dat zal al bij al nog meevallen”, zegt Schoenmaekers nog. “Het verkeer dat richting Ninove gaat wordt omgeleid, maar het verkeer dat van Ninove komt, kan langs de werf blijven rijden.” Na de voorbereidende fase en de verbreding van de Brakelsesteenweg, starten in de zomer de grote werken aan de weg en riolering. 

kasto80

Meest gelezen