Antwerp 10 Miles volgend jaar pas in oktober in plaats van in april: "Meer zekerheid, april wellicht te vroeg" 

De Antwerp 10 Miles zullen volgend jaar niet in april plaatsvinden, zoals gewoonlijk, maar pas in oktober. Dat heeft organisator Golazo vandaag bekend gemaakt. "We kiezen voor zekerheid en die zou er in het najaar moeten zijn", klinkt het. Het is de bedoeling om het loopevenement zo veel als mogelijk zoals de voorbije jaren te organiseren, met dus ook kortere wedstrijden voor onder meer kinderen. De 10.000 mensen die dit jaar al ingeschreven waren, blijven ingeschreven voor volgend jaar. 

De Antwerp 10 Miles is het grootste loopevenement van het land. In 2018 deden 40.000 deelnemers mee in totaal. Zo is er naast de 10 Miles zelf ook een wedstrijd van 5 kilometer en een voor kinderen. Normaal wordt het evenement eind april georganiseerd. Door de coronacrisis heeft de organisator Golazo beslist om het te verschuiven naar zondag 10 oktober 2021.

Golazo hoopt dat daardoor de kans groter is dat het evenement kan doorgaan. "Het vaccinatieproces zal toch nog wat tijd in beslag nemen, vermoeden wij", zegt Greg Broekmans. "We zijn ervan overtuigd dat april dan net te vroeg komt. Kleinere evenementen kunnen misschien al wel, maar de Antwerp 10 Miles is het grootste loopevenement van het land met duizenden mensen op de been, en we willen dat dat veilig verloopt." 

De Antwerp 10 Miles is het grootste loopevenement van het land, met duizenden mensen op de been. We willen dat dat veilig verloopt.

Greg Broekmans - Golazo

Hoeveel mensen precies gaan kunnen meedoen, is nog niet duidelijk. "Misschien zullen er hier en daar wel wat aanpassingen nodig zijn. Op dit moment zetten we geen beperking op het aantal inschrijvingen, maar inschrijven kan ook pas in het voorjaar. Wanneer precies, dat weten we nog niet. Alleen de 10.000 mensen die voor dit jaar al ingeschreven waren, krijgen voorrang en behouden hun inschrijving voor volgend jaar."

De organisatie benadrukt dat de verplaatsing uitzonderlijk en eenmalig zal zijn.  

Meest gelezen