Bisdom van Hasselt ontwerpt speciale kerstkaart voor gelovigen die het moeilijk hebben

Het bisdom van Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen om gelovigen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Het bisdom roept de Limburgers ook op om het veilig te houden met Kerstmis om te voorkomen dat het coronavirus zich nog verder kan verspreiden.

Het bisdom van Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor gelovigen die het moeilijk hebben. "Die wordt via de dekens en de dekenaten aangeboden", vertelt Karel D'Huys. "Vanuit de parochie kunnen ze die kerstkaart dan opsturen naar bijvoorbeeld zieke of oude mensen of een andere groep die ze in het bijzonder een attentie willen brengen, als teken van verbondenheid. Kerstmis is dit jaar niet het gewone feest en glitter. Maar de diepte daarvan, "het licht van Kerstmis", ook als het donker is in de maatschappij rondom, dat licht zal dit jaar bijzonder spreken."

Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de basiliek van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. 

Meest gelezen