Radio 2

Politie van Grimbergen krijgt poederbrief: commissariaat tijdelijk dicht

Vanmiddag is een brief met wit poeder bezorgd op het politiebureau van Grimbergen. Het kantoor blijft even gesloten tot er zekerheid is over de inhoud van de enveloppe. 

Vanmiddag kwam een man met een brief naar het politiebureau van Grimbergen. Hij had de brief zelf retour terug gekregen, terwijl hij die brief naar eigen zeggen nooit zelf had verstuurd. Bij het openen ontdekte de man dat er wit poeder in de enveloppe zat. Daarom had hij alles in een plastic zak gestopt en naar commissariaat gebracht. Een verdachte poederbrief wordt altijd automatisch gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de enveloppe geen ziekteverwekkers of een explosieve stof bevat. Je verwittigt ook altijd best de politie als je zelf een poederbrief ontvangt.

Quarantaine

Daar hebben ze een standaardprocedure voor poederbrieven vertelt korpschef Jurgen Braeckmans: "We hebben de brief in een plastic zak gedaan en achteraan buiten gelegd. Het kantoor is nu even gesloten. Twee medewerkers zijn een uurtje in quarantaine gegaan. Eigenlijk gaan we altijd uit van het ergste, stel dat het toch om antrax zou gaan. Nu komt de civiele bescherming de brief ophalen en dan is het wachten op het resultaat van het onderzoek", aldus de korpschef.

Meest gelezen