Radio 2

Brusselse politie neemt grote hoeveelheid wapens in beslag

Bij een huiszoeking heeft de Brusselse politie verschillende vuurwapens in beslag genomen bij twee jongeren. Daarnaast troffen de speurders ook drugs aan. Beide verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Een huiszoeking van de Brusselse politie bij twee jongeren leverde een opvallend resultaat op. De agenten ontdekten een vijftal geweren, pistolen en messen. Ze vonden ook drugs en cash geld. De twee jongeren zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Afgelopen dinsdag voerde de politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene vier huiszoekingen uit in het kader van een onderzoek naar illegaal wapenbezit. De speurders troffen daarbij verschillende wapens aan waaronder een riot-gun, een 9mm handvuurwapen, vier jachtgeweren, een airsoftwapen en verschillende steekwapens. Voorts vonden de agenten munitie, twee kogelwerende vesten en bivakmutsen. De wapens stonden niet geregistreerd in ons land en waren dus illegaal in het bezit van de twee verdachten.

Bij de huiszoekingen zijn ook flink wat drugs in beslag genomen: 185 gram cannabis, LSD, een xtc-pil, een kleine hoeveelheid MDMA en een honderdtal nog niet geïdentificeerde pillen. 

Meest gelezen