James Arthur Photography

Controle op E17 na zware ongevallen: 54 vrachtwagenchauffeurs beboet voor onvoldoende afstand

De federale wegpolitie heeft gisteren 54 vrachtwagen­chauffeurs beboet op de E17 omdat ze onvoldoende afstand hielden. Dat is opvallend, want de controle gebeurde op een plaats vlak voor de werkzaamheden in Gentbrugge, waar de afgelopen maanden al tientallen zware ongevallen zijn gebeurd met vrachtwagens.

Sinds maart zijn er renovatiewerkzaamheden aan de gang op het viaduct van Gentbrugge, en daardoor staat er bijna dagelijks een lange file op de E17. In de staart van die files gebeuren regelmatig ongevallen, vaak omdat vrachtwagen­chauffeurs te dicht achter hun voorligger rijden. Zwaar vervoer moet verplicht 50 meter vrijlaten, maar dat gebeurt dus niet altijd. De federale wegpolitie organiseerde daarom gisteren een controleactie tussen Waasmunster en Lokeren, vlak voor de werkzaamheden.

Voor de actie heeft de politie een helikopter ingeschakeld. "Daarin zat een luchtwaarnemer die vanuit de lucht kon zien wie in overtreding was. Die gaf dat dan door aan de agenten op de weg. Zij hebben de overtreders aan de kant gezet", vertelt Hans Coorevits van de wegpolitie. Uiteindelijk werden 54 vrachtwagenchauffeurs beboet omdat zij de verplichte tussenafstand niet respecteerden. Er werden ook enkele boetes uitgedeeld aan bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen of hun gsm gebruikten achter het stuur.

kasto80

Meest gelezen