Slagmolen in Genk wordt toegangspoort naar natuurgebied De Maten

De Slagmolen in Genk wordt een onthaalgebouw voor wie natuurgebied De Maten wil bezoeken. De Vlaamse overheid gaat de molen kopen en daarnaast De Maten promoten in Vlaanderen en in het buitenland.  

Het is de bedoeling dat de Slagmolen in Genk een ontmoetingsplaats wordt voor wandelaars die De Maten bezoeken. De Slagmolen is een oude watermolen uit de 16de eeuw en staat al een tijdje leeg.  Toerisme Vlaanderen gaat er nu een onthaalcentrum en ontmoetingsplaats van  maken. Bezoekers kunnen van daaruit dan De Maten ontdekken. 

"We gaan met buurtbewoners, de stad Genk en Natuurpunt bekijken hoe we de Slagmolen in de toekomst weer in ere kunnen herstellen", vertelt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). "Voorlopig wordt dus gedacht aan een bezoekerscentrum en een cafégedeelte, een plaats waar mensen kunnen samenkomen nadat ze een wandeling hebben gemaakt in dit mooie domein."

Belangrijk is ook dat we dit prachtige natuurgebied, De Maten, beter bekend maken in Vlaanderen en in onze buurlanden 

Minister Zuhal Demir

"Dit mooie erfgoed, een molen uit de 16de eeuw, moet absoluut in ere hersteld worden", gaat Demir verder. "Maar ook het natuurgebied zelf, De Maten, moet meer in de kijker worden gezet, niet alleen bij Limburgers maar bij alle Vlamingen en ook in onze buurlanden."

Meest gelezen