Deinzeonline.be

Deinze heropent skatepark: "De jongeren beloven zich voortaan aan de regels te houden"

Skatepark Briel in Deinze is terug open. Het stadsbestuur van Deinze had het skatepark 2 weken geleden tijdelijk gesloten, na een reeks incidenten van samenscholing, vandalisme en zwerfvuil. Maar de jongeren krijgen nu een tweede kans.

Er waren een aantal problemen in het skatepark van Deinze: "De skaters hielden zich niet altijd aan de coronaregels, er waren ook problemen van vandalisme en zwerfvuil. En er waren problemen rond algemeen gedrag", weet schepen van jeugd Rutger De Reu (CD&V). De maat was vol voor het stadsbestuur, dus werd het park 2 weken geleden gesloten. Het zou pas opnieuw openen wanneer de jongeren zelf actie ondernemen om er de sfeer te verbeteren. 

Zwerfvuilacties en les voor jonge skaters

De plaatselijke skategemeenschap ging onmiddellijk aan de slag en heeft een plan opgesteld om het opnieuw aangenaam te maken in het skatepark. "De jongeren gaan om de 2 weken een zwerfvuilactie houden en ze houden een tijdsblok vrij zodat ook jongere kinderen de kans krijgen om te skaten", vertelt De Reu. "En ze zijn zelfs bereid om, na corona, les te geven aan de jonge skaters. Dat vonden wij een krachtig signaal en dus hebben wij besloten om hen opnieuw een kans te geven."

Meest gelezen