Sint-Michielsbeweging

Alle 500 bewoners van woonzorgcentra in Waregem krijgen een geschenkendoos

In Waregem krijgen alle bewoners van een woonzorgcentrum een “Warmste doos”. Dat is een geschenkendoos gemaakt door kinderen en gevuld door vrijwilligers en Waregemse winkels. Het is een initiatief van de Sint-Michielsbeweging.

“De warmste doos” is een idee van de Sint-Michielsbeweging van Waregem, een christelijke organisatie voor jongeren. Het is een schoendoos versierd met een kersttekening en een gedicht, gemaakt door kinderen van verschillende scholen.

Hartverwarmende samenwerking

“Er zitten echt pareltjes tussen”, zegt initiatiefneemster Charlotte Vanrobaeys. De doos is gevuld met kleine geschenkjes. “We kregen veel van de winkels hier. Ze werkten heel vlot mee, terwijl het voor hen ook een moeilijke periode is. Echt hartverwarmend. We kregen ook sponsoring van bedrijven en serviceclubs”, zegt Vanrobaeys.

In de doos zitten er onder andere parfumstaaltjes, een plantje, koekjes en chocolade, een kerstbal en een theelichtje. Vrijwilligers haakten ook kerstengeltjes of lavendelzakjes. “De dozen worden dit weekend gevuld door een professionele cateraar, zodat het coronaveilig kan gebeuren. Volgende week worden ze uitgedeeld”, zegt Vanrobaeys. 

Sint-Michielsbeweging

Meest gelezen