© Universiteit Antwerpen - Jesse Willems

Ererector van UAntwerpen Alain Verschoren (66) onverwacht overleden

Afgelopen nacht is Alain Verschoren (66) onverwacht overleden. Hij was ererector van de Universiteit Antwerpen. Van 2008 tot 2016 was hij ook rector voor twee opeenvolgende mandaten. "Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat. Zijn verdienste is enorm", laat huidig rector Herman Van Goethem weten. 

In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren op 66-jarige leeftijd onverwacht overleden in Tenerife. Hij was ererector van de Universiteit Antwerpen en volbracht twee opeenvolgende mandaten als rector tussen 2008 en 2016. 

Tijdens zijn rectoraat verdubbelde het aantal studenten aan de universiteit tot 20.000. Volgens zijn opvolger, huidig rector Herman Van Goethem, heeft Verschoren de Universiteit Antwerpen op de kaart gezet. "Antwerpen verdiende in zijn ogen een grote universiteit, en daar heeft hij persoonlijk meer dan zijn steentje toe bijgedragen. Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat", laat Van Goethem weten. 

De voormalige rector laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. 

Meest gelezen