Kersthuis in Tienen (Radio 2 archief)

Gezocht: de mooiste kerstversiering in Zelzate

De feestcommissie van Zelzate roept de inwoners op om hun huis te versieren. De bedoeling is om avondwandelingen te organiseren langs de mooiste versierde huizen. "We willen alle Zelzatenaars onderdompelen in de warme wintersfeer", zegt de commissie.

Nu er door de coronacrisis geen kerstmarkt is, heeft de feestcommissie van Zelzate andere warme plannen. Samen met de carnavalwerkgroep en de cultuurraad van Zelzate roepen ze op om je huis te versieren. "Extra licht zorgt voor extra verbondenheid. En daar draait het tenslotte om in de kerstperiode en tijdens de warmste week", zegt Lucien Van De Velde van de gemeentelijke feestcommissie.

Prijzenpot steunt lokale handelaars

"Iedereen kan meedoen. Het enige dat je moet doen is je huis versieren, er een foto van maken, en die versturen naar de Facebookpagina van de feestcommissie of naar info@feestinzelzate.be", verduidelijkt Van De Velde. De feestcommissie zal de mooiste inzendingen uitkiezen en die samengieten in verschillende wandelroutes. 

Met het initiatief wil de gemeente ook de lokale handel steunen. "We koppelen er een wedstrijd aan vast: wie deelneemt aan zo'n avondwandeling, kan een prijs winnen. De prijzenpot bestaat uit 1.000 euro aan geschenkbonnen bij lokale handelaars. Zo steunen we hen ook."

kasto80

Meest gelezen