Houthalense verkoper van wintersportartikelen: "Als de winkels open mogen, zijn wij nog geen stap verder"

De heropening van de winkels is niet voor iedereen een oplossing. Hugo Thonné van Bosthon Sport in Houthalen is gespecialiseerd in wintersportartikelen. Als er opnieuw klanten toegelaten worden in de winkels, wil dat nog niet zeggen dat Thonné veel gaat verkopen. Tijdens de kerstvakantie zullen in verschillende Europese landen de skigebieden dicht blijven. Weinig mensen hebben dus nood aan een skiuitrusting. 

“De eerste lockdown kwam op het moment dat we normaal gezien het meest verkopen”, zegt Thonné. "We hebben nadien een stockverkoop gehouden. En de verkoop van de nieuwe collectie skikleding moest op gang komen toen de winkels voor de tweede keer dichtgingen. We hebben veel van onze spaarcenten aangesproken om deze periode te overbruggen, maar er lijkt geen einde aan te komen."

Veilig skiën

Volgens Thonné kan de echte wintersporter zonder veel risico gaan skiën. “Je rijdt met je eigen auto naar het skigebied, je verblijft in een appartement in je eigen bubbel en sporten doe je buiten. Op zich is dat veilig. Het zijn de feestjes na het skiën die de boosdoener zijn."

Après-ski

Maar de après-ski is vaak het leukste, dus raadt de regering af om op skivakantie te gaan. Bovendien heeft Frankrijk al beslist om de skigebieden gesloten te houden tijdens de kerstvakantie. Ook in Duitsland ziet het ernaar uit dat de meeste skioorden dicht zullen blijven. 

In Oostenrijk en Zwitserland zou je dan weer wel kunnen gaan skiën. Italië houdt de beslissing nog in beraad. Waarschijnlijk is daar meer duidelijkheid begin december. 

Meest gelezen