Wuustwezel organiseert coronaproof alternatief voor nieuwjaarszingen: "Grote Nieuwjaarke Zoete show"

De gemeente Wuustwezel heeft een alternatief uitgewerkt  voor het traditionele nieuwjaarszingen. Dat is ieder jaar een populaire activiteit voor kinderen, maar kan door corona waarschijnlijk niet doorgaan. Daarom organiseert de gemeente een liveshow, de zogenoemde"Nieuwjaarke Zoete TV". Kinderen mogen een filmpje, foto of tekening insturen van hun nieuwjaarswensen. "Daar maken we dan een grote show van met presentatoren en muziek", zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V).  

De gemeente Wuustwezel maakt alvast plannen voor nieuwjaar. Omdat het bestuur vreest dat het dit jaar niet zal lukken om de kinderen van deur tot deur te laten gaan voor het traditionele nieuwjaarszingen, voorziet het een digitaal alternatief. Op 31 december kan je er op de website van de gemeente "Nieuwjaarkezoete TV" volgen, een liveshow waarmee kinderen toch nog hun nieuwjaarswensen kunnen uitbrengen. 

"Nieuwjaarkezoete zingen is in Wuustwezel normaal een groot gebeuren. Ik denk dat er gemakkelijk meer dan 1500 kinderen op straat komen, maar dat succes is nu een nadeel", zegt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). "We hopen dat het nog kan doorgaan, maar het is misschien niet het beste moment om zoiets te organiseren. Daarom gaan we terug naar de oergedachte, waarbij het niet draait om het uitdelen van snoep, maar wel om de mooie nieuwjaarsboodschap."

Zo kunnen de kinderen toch nog nieuwjaarswensen overmaken aan hen die ze graag zien

Burgemeester Dieter Wouters (CD&V)

Er kunnen nooit genoeg mooie wensen zijn, vindt de gemeente. Daarom vraagt het aan de kinderen om hun nieuwjaarswensen te verwerken in een filmpje, een dansje, een foto of een tekening. "Wij zullen dat monteren in een grote nieuwjaarkezoeteshow, met presentatoren en muziek. Het zal een livegebeurtenis worden waardoor kinderen toch nieuwjaarswensen kunnen overmaken aan hen die ze graag zien", legt Wouters uit.

Vanaf nu tot en met 30 december mogen die nieuwjaarswensen nog ingezonden worden via mail, of kan je ze op de bus doen bij de gemeente zelf. 

Meest gelezen