Gettyimages

Rush op bestelwagens bij Caruur in Gent: “De piek is welkom, maar werkt het verlies niet meteen weg”

Het Gentse bedrijf Caruur verhuurt momenteel 50 van zijn 150 bestelwagens aan Bpost. Dat is nodig, omdat er alsmaar meer online gekocht wordt en koerierdiensten niet meer rondkomen met hun eigen bestelwagens. "Het is uiteraard een goede zaak dat die koerierdiensten nu bestelwagens huren bij bedrijven als het onze,  maar de verliezen van het voorbije jaar zijn daarmee niet van de baan”, zegt de zaakvoerder van Caruur.

Door de coronacrisis winkelen meer en meer mensen online. En deze periode van het jaar shoppen er nog extra veel mensen voor hun computerscherm: vandaag is het Black Friday, dan is het Sinterklaas en  komen kerst en eindejaar, en daarna zijn er nog eens de koopjes. Koerierdiensten kunnen de leveringen amper bijhouden en moeten dus extra bestelwagens huren om alles te kunnen bolwerken. Ook Bpost moet een tandje bijsteken, zeker na de kritiek op de aankondiging dat het geen pakjes meer thuis zou afleveren.

Eén derde van onze bestelwagenvloot is nu aan het rijden voor Bpost
Hans Deconinck, autoverhuurbedrijf Caruur in Gent

“De extra vraag naar bestelwagens is zeker welkom”, zegt Hans Deconinck van het Gentse bedrijf Caruur. “Toch lost het niet alles op. We hebben door de coronacrisis maar heel weinig bestelwagens verhuurd, want onze bestelwagens worden vooral gehuurd door sectoren die nu helemaal stilliggen: alles wat met evenementen te maken heeft, festivals, beurzen, bedrijfsfeesten waar catering en opbouw nodig zijn, cultuur... We verhuren bovendien ook meer dan alleen bestelwagens. Busjes bijvoorbeeld, om op reis te gaan. En dat doen de mensen nu ook amper."

Bovendien gaat Deconinck ervan uit dat de piek in de verhuur van bestelwagens maar tijdelijk is. "Na die piek van de komende 2 maanden, zal de verhuur van bestelwagens weer verminderen. Zelfs als de mensen ook na de coronacrisis zoveel online blijven bestellen. Want dat zullen de koerierdiensten andere, blijvende oplossingen zoeken.”

kasto80

Meest gelezen