Stadsbestuur pakt mobiliteitsknoop Mechels Broek aan: Auto’s enkel welkom aan de Nekker

Het stadsbestuur van Mechelen en Natuurpunt vragen de wandelaars in het Mechels Broek om niet met de auto te komen, maar om het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken. Daarmee pakken ze de mobiliteitsknoop aan die daar is ontstaan. Door de coronacrisis kent het Mechels Broek meer bezoekers en de geparkeerde wagens zorgen voor overlast bij de buurtbewoners. Auto’s kunnen voortaan enkel geparkeerd worden aan provinciedomein de Nekker.

Wandelen is één van de weinige activiteiten die tijdens de lockdown is toegestaan en dat gebeurt daarom massaal. Dat merken ze ook aan het natuurgebied ‘Mechels Broek’. Het aantal geparkeerde wagens van mensen die komen wandelen, is de laatste maanden enorm toegenomen en dat zorgt voor overlast bij de buurtbewoners.

Toiletcabines

Het stadsbestuur en Natuurpunt roepen daarom op om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Auto’s mogen enkel nog geparkeerd worden aan provinciedomein de Nekker. “Vanaf daar loopt er een mooi pad tot in het Mechels Broek”, zegt schepen voor Natuur- en Groenontwikkeling, Patrick Princen (Groen). “Aan de Nekker zijn ook extra toiletcabines voorzien en er zullen mensen van Natuurpunt staan om de wandelaars meer uitleg te geven over het Mechels Broek en de andere omliggende natuurgebieden.”

Ook voor de fietsers wordt er meer infrastructuur voorzien. Tegenover het bezoekerscentrum van Natuurpunt ter hoogte van de Ter Doncklaan zal er ook een extra fietsenstalling komen.

Meest gelezen