DHL.com

Startend vliegtuig van DHL maakt noodstop op Brussels Airport

Een vliegtuig van koerierbedrijf DHL, dat gisteravond wilde opstijgen vanop Brussels Airport, heeft in volle aanloop een noodstop moeten maken. Niemand raakte gewond, maar acht banden van het landingsgestel begaven het door het remmaneuver.

Diep in de remmen

Freek De Witte van DHL doet het verhaal: "Bij het opstijgen van een vlucht naar Spanje merkten de piloten dat ze alleen het neuswiel van de Airbus A300 in de lucht kregen. Ze controleerden hun snelheid en besloten om alles dicht te gooien. Dankzij dat remmaneuver konden ze het toestel tot staan brengen op 300 meter van het einde van de startbaan. Door het remmen sprongen wel acht banden. De luchthavenbrandweer kwam ter plaatse om de remmen en de gesprongen banden af te koelen. Niemand raakte gewond." 

Onderzoek

Er is meteen een onderzoek opgestart naar de oorzaak van het incident. "Daar komen heel wat instanties bij kijken", weet De Witte. "Het gaat onder andere om de luchthavenautoriteiten en om de Belgische en Duitse luchtvaartautoriteiten (het toestel staat ingeschreven in Duitsland, n.v.d.r.). Ook constructeur Airbus opent een onderzoek."

Het vliegtuig was niet te zwaar geladen en de piloten hebben de juiste procedure voor het opstijgen gevolgd

Freek De Witte, DHL

"Op dit moment weten we nog niets over de oorzaak. We weten wel dat er niets ongebruikelijks was met de vracht of met de procedure die de piloten hebben gevolgd. Het onderzoek kan nog even duren. De lading is snel vrijgegeven en is intussen met andere vliegtuigen ter bestemming gebracht", besluit De Witte.

Meest gelezen