Aarschotse lanceert online beurs voor vrouwelijke ondernemers

Met de 'Supermadammen Supermarkt' wil de Aarschotse Marlies Van Wemmel vrouwelijke ondernemers in de kijker zetten. "We hopen ook een alternatief te bieden voor de black friday-deals bij internationale winkelketens."

Sinds een paar jaar organiseert de Aarschotse Marlies Van Wemmel de 'Supermadammen Supermarkt'. Dat is een beurs in de Stadsfeestzaal van Aarschot voor lokale vrouwelijke ondernemers. "Iedere creatieve vrouw die bezig is met ondernemen uit Aarschot en omstreken kan daaraan deelnemen", vertelt Van Wemmel aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "De deelnemende ondernemers zijn uiteenlopend. Er zijn kleding- en juweelontwerpers, fotografen, coaches, mensen die zelf confituur maken, noem maar op."

Virtuele beurs

Door corona heeft Van Wemmel een alternatief moeten bedenken voor de beurs. "Alle ingrediënten waren er: alle ondernemers waren er en de website was klaar. De stap naar virtuele, online beurs was snel gemaakt."

Het is geen toeval dat de beurs vandaag van start gaat. "Op black friday zullen er veel mensen online koopjes doen. Wij hopen met de Supermadammen Supermarkt een lokaal alternatief te bieden voor die black friday-deals van internationale winkelketens. We willen mensen laten zien dat er ook op eigen bodem toffe dingen worden gecreëerd en hen aansporen om lokaal te kopen."

Meest gelezen