Radio 2

Trajectcontrole op gewestwegen in Brakel: “Volgend jaar geïnstalleerd”

Er komt trajectcontrole op 2 gewestwegen in Brakel. Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt op die manier iets te doen aan de ongelukken op de N8 en op de N415. De gemeente is blij met het initiatief van de Vlaamse overheid. Volgend jaar wordt het systeem geïnstalleerd.

Het schepencollege van Brakel heeft een brief gekregen waarin stond dat Agentschap Wegen en Verkeer op 2 plaatsen in de gemeente zal starten met trajectcontrole. “We waren heel aangenaam verrast door die brief”, vertelt schepen van mobiliteit Sabine Hoeckman (Open VLD). “De gemeente ging dan ook meteen akkoord met dat voorstel.”

Vele ongelukken

De trajectcontrole is een initiatief van de Vlaamse overheid en zal ingevoerd worden op de N8, van deelgemeente Nederbrakel tot op het grondgebied van Lierde, en op de N415, van Elst tot Zwalm. “Het is echt nodig om daar strenger te controleren”, zegt Hoeckman nog. “Er zijn op die plaatsen de laatste 2 jaar enorm veel ongelukken gebeurd. Waar de auto’s maar 70 kilometer per uur mogen rijden, wordt er soms 100 kilometer per uur of zelfs meer gereden. Er zijn helaas al dodelijke ongelukken gebeurd. Hopelijk kan de trajectcontrole daar wat aan veranderen”, aldus de schepen. 

kasto80

Meest gelezen