AFP or licensors

Twee kopstukken veroordeeld tot zware celstraffen voor productie van synthetische drugs

In een groot dossier over de productie van synthetische drugs zijn twee beklaagden veroordeeld tot zware celstraffen van 10 en 11 jaar. De drugs werden gemaakt in drugslabs in Hamont-Achel en Heist-op-den-Berg. 

De leden van de organisatie zetten vaten in een bestelwagen, maakten een gat in de bodemplaat en dumpten het chemisch afval zo al rijdend. Ze lieten ook vaten met afval achter in de natuur of lieten het drugsafval in de riolering lopen. Het onderzoek kwam op gang nadat in 2017 in Pelt meer dan 200 vaten met drugsafval werden gevonden.

In totaal werden twintig beklaagden opgepakt. Die zijn samen veroordeeld tot 90,5 jaar cel en tot 400.000 euro aan boetes. In totaal werd ook 400.000 euro verbeurd verklaard.

Meest gelezen