Provinciaal domein Het Leen (via Facebook)

Uitkijktoren eindelijk toegankelijk in provinciaal domein Het Leen in Eeklo

De nieuwe uitkijktoren van provinciaal domein Het Leen in Eeklo is geopend. "Dit keer voor echt", zeggen ze zelf. Vorig jaar in oktober was de officiële opening, maar de toren bleek toen instabiel en ging weer dicht. 

De uitkijktoren moest één van de trekpleisters worden in het vernieuwde domein. Maar net na de bouwwerken, bleek dat de toren niet stabiel genoeg was. Er werd toen beslist dat tijdelijk niemand op de toren mocht. Intussen zijn er herstellingswerken gedaan en nu krijgen bezoekers de toestemming om de toren te beklimmen. 

Al veel bezoekers

"Het was teleurstellend om de mensen maandenlang niet op de toren te laten. Dat is nu verleden tijd", vertelt Franky Malin, medewerker van het domein. "Er komt al onmiddellijk heel veel volk op af! Tijdens de coronacrisis zien we sowieso al een stijging in het aantal wandelaars op het domein. Maar de mensen zijn duidelijk tevreden dat ze nu ook op de toren mogen."

Ik zie veel blije gezichten. Het is dan ook een prachtig uitzicht

Franky Malin, medewerker van het domein

"Als de mensen terug naar beneden komen, zie ik heel veel blije gezichten. Het is dan ook een prachtig uitzicht", gaat Malin verder. Hij wordt zelf ook vrolijk van het mooie uitzicht. "Ik beklim de toren 2 keer per dag: 1 keer voor mijn shift en 1 keer voor ik terug naar huis vertrek."

De toren is 21 meter hoog. Tijdens de coronacrisis gelden wel een aantal regels als je hem wil beklimmen: je moet een mondmasker dragen en je handen ontsmetten. En er mogen niet meer dan 6 mensen tegelijk op de toren.

kasto80

Meest gelezen