Kroatische premier in quarantaine

De Kroatische premier Andrej Plenkovic (centraal op de foto) is zaterdag in quarantaine gegaan nadat zijn echtgenote positief testte op het coronavirus. 

Een eerste test van de premier viel wel negatief uit, zo meldt de krant Jutarnji List op grond van een regeringsmededeling.

Zijn vrouw, Ana Maslac-Plenkovic, had zich zaterdagvoormiddag laten testen nadat ze milde symptomen begon te vertonen.  De test bleek positief, waardoor de premier automatisch een quarantaine van tien dagen moest aanvatten.

Wegens de toenemende besmettingscijfers had de regering van Plenkovic deze week nog strengere coronamaatregelen ingevoerd. Zo zijn restaurants en bars gesloten en wordt er strenger toegezien op de mondmaskerplicht. De regering plant ook strengere straffen voor overtreders, van hoge geldboetes tot celstraffen.

In Kroatië zijn op een dag tijd 3.987 nieuwe infecties geregistreerd. In het land van vier miljoen inwoners eiste COVID-19 al 1.655 mensenlevens.

Meest gelezen